Naar startpagina Info over Talent@werkplek en gebruik van de website Instrumenten Talent@werkplek Welkom (nieuwe) collega! Tips voor een duurzame implementatie Leidinggevende als duizendpoot! Groei sturen! Talent in volle bloei!
Home » Talent@Werkplek » Gebruik website

Gebruik website

Het einde van het project Talent@Werkplek betekent niet het einde van de ontwikkelde instrumenten. Deze website maakt het mogelijk de instrumenten en de hiermee opgedane kennis en ervaringen van het werkveld voor alle geïnteresseerden te ontsluiten.

De website is gevat in de metafoor van de 'duurzame tuin'. Competenties van medewerkers voldoende 'voeden', is de beste garantie om er nog lang van te kunnen genieten.

Zoals elke goede tuinier spreid je allereerst verschillende (kweek)bedjes en zorg je voor de juiste voedingsbodem. Onze duurzame tuin beschikt over een perkje over:

  • onthaal (nieuwkomers motiverend inwerken, begeleiding door een peter/meter)
  • functioneren (delegeren, afspraken maken, stimuleren van het leren)
  • evalueren (communicatie, feedback geven)
  • ontwikkelen (ondersteunen van ontwikkeling en opleiding, een leerplan maken, goede instructies geven).

Ga over de paadjes en door de poortjes naar het perkje van je keuze en snuister rond in voorbeelden van andere organisaties die rond deze thema’s werkten.

Zonder het juiste gereedschap kan je als tuinier weinig doen. De scan, agenda’s en andere instrumenten vind je in het tuinhuis. Gebruik de instrumenten om met je ploeg van leidinggevenden aan de slag te gaan, laat hun talenten tot volle bloei komen…zodat zij op hun beurt kunnen werken aan de competentieontwikkeling van hun medewerkers!

Tegen de zijkant van het tuinhuis aangeleund, staat nog wat materiaal. Klik daar om je te laten inspireren door de tips en tricks over het werken met de instrumenten, opgesteld door doorwinterde coaches.

Veel plezier gewenst bij het verkennen van onze tuin, en bij het bewerken van de jouwe!