Naar startpagina Info over Talent@werkplek en gebruik van de website Instrumenten Talent@werkplek Welkom (nieuwe) collega! Tips voor een duurzame implementatie Leidinggevende als duizendpoot! Groei sturen! Talent in volle bloei!
Home » Groei sturen!

Evalueren: Groei sturen!

Feedback geven in een open verstandhouding en een gunstig ontwikkelklimaat scheppen is niet eenvoudig maar wel hoogst noodzakelijk. Beeld je één van volgende situaties in:

  • Een aantal van je medewerkers zijn al enkele jaren aan de slag in de organisatie, tot grote tevredenheid van eenieder. Zij doen hun job uitstekend… maar weten zij wel dat je er zo over denkt?
  • Eén van je medewerkers is al enkele jaren aan de slag in de organisatie. Helaas blijkt steeds weer dat deze medewerker zijn/haar doelstellingen niet behaalt, tot frustratie van eenieder… maar is hij/zij daar al eens op aangesproken?

Feedback is in beide gevallen hét antwoord. Aan de hand van feedback kan je als organisatie verbetering, groei en ontwikkeling sturen. De vragenlijst ‘Communicatie op de werkplek’ geeft je alvast een inzicht in het belang van feedback, zowel in positieve als in negatieve zin.

Het zijn de leidinggevenden die hun medewerkers meer inzicht kunnen geven in hun sterke of zwakke punten. Zij kunnen dankzij gerichte feedback hun medewerkers stimuleren, motiveren en ervan overtuigen te werken aan de nodige competenties of hun functioneren op peil te houden. Hoe leidinggevenden feedback kunnen geven, leren ze in de agenda's ‘Petje af!’ en ‘Mijn gedacht!’.

Stuur de groei van je medewerkers, spreek hen aan op hun zwakke én sterke punten! Lees onder ‘Focus op HR’ hoe HR in andere organisaties leidinggevenden stimuleert om feedback te geven. Onder ‘Focus op leidinggevenden’ zie je hoe leidinggevenden uit andere organisaties zelf hun medewerkers aanspreken, ondersteund door het gebruik van de agenda’s.